Een Glowstick in water plaatsen……

EN WAT IS HET EFFECT?

ZIJN ER VOORDELEN OM
EEN GLOWSTICK ONDER WATER TE GEBRUIKEN?

Light sticks zijn een veelzijdige, batterijloze lichtbron. Gezien hun vele toepassingen (en de prevalentie van veiligheid en decoratie-ideeën op internet) hebben veel mensen gevraagd of het laten vallen van een lichtstok/glowstick in een bak met water de effecten ervan versterkt.

Het onderdompelen van een lichtstok in een bak met water - zoals een melkkan, glazen fles of viskom - zorgt voor een koel, decoratief effect, maar versterkt het licht niet. De temperatuur van het water kan echter wel een effect hebben.

Een watertemperatuur boven de standaard 72 graden waarop we onze lichtstaven testen, kan bijvoorbeeld de snelheid van de chemische reactie die het licht veroorzaakt mogelijk verhogen, waardoor de staaf er voor een kortere periode helderder uitziet. Kouder water heeft het tegenovergestelde effect: de reactie vertraagt, waardoor de stick minder helder lijkt, maar voor een langere periode.

Iedereen die wel eens met een lichtstok is gaan duiken, kent dit voorval. Terwijl ze dieper in koeler water duiken, lijkt de lichtstok te dimmen - een spookachtig effect in zo'n mysterieuze omgeving. Als de duiker dan weer aan de oppervlakte komt, begint dezelfde lichtstok weer helderder te gloeien.

ENKELE IDEEËN VOOR HET COMBINEREN VAN GLOW STICKS EN WATER:
- Vul glazen potten met water en laat er een geactiveerde lichtstok in vallen. Gebruik deze lantaarns om paden en campings te markeren.
- Als je een vijver hebt, blaas dan latex handschoenen op en laat er een geactiveerde lichtstok in vallen. Gooi deze in een vijver en maak de buurtkinderen bang die zwevende handen zien.
- Glowbaden. Kinderen zijn dol op de ervaring van baden in het donker, verlicht door glowsticks.